Saláták: zöldség saláta receptek és elkészítés: 1. oldal
A kukoricát összekeverjük a vékony karikára vágott póréhagymával. A kefírt elkeverjük a reszelt sajttal, szerecsendióval és kaporral ízesítjük majd az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőszekrényben összeérleljük.
|
|||
(1 vote) A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|||
(3 szavazat) A tepsit alufóliával kibélelem, majd belerakom a megmosott paprikákat. 15 percig sütöm, majd megfordítom a paprikákat és a másik felüket is 15 percig sütöm (addig amíg a külseje meg nem barnul). Ha kész 5 percre betakarom alufóliával, majd lehúzom a paprikákról a barna (megsült) hártyát. A magokat, és az ereket kivágom belőle, majd felkockázom, és egy jénaitálba teszem.
|
|||
(16 szavazat) A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk (ízlés szerint akár reszelhetjük is) és ecetes-cukros-sós salátalével leöntjük. Ízesíthetjük köménymaggal, reszelt tormával.
|
|||
(4 szavazat) A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szintén kockákra vágott juhsajttal megszórjuk.
|
|||
(3 szavazat) A paradicsomot éles késsel vékony szeletekre vágjuk, tálba rakjuk, cukros, sós ecettel leöntjük. Tetejére öntjük az olajat.
|
|||
(2 szavazat) A répát karikára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt levéből kiszedjük. Annyi levet keverünk el az ecettel, olajjal, mustárral, sóval és borssal, amennyi a répát ellepi,
|
|||
(2 szavazat) A céklát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, meghámozom és apró csíkokra vágom. Cukros, ecetes lében hagyom kihűlni, majd leszűröm. A kefírt a majonézzel összekeverem, hozzáadom a reszelt vöröshagymát, és végül az egészet összekeverem a céklával.
|
|||
(3 szavazat) A zöldségféléket megtisztítjuk és szeletekre vagy kockákra vágjuk. Megsózzuk, leöntjü ecettel és olajjal, majd könnyedén összekeverjük. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt a tetejét megszórjuk reszelt juhsajttal.
|
|||
A mozarellát és a paradicsomt felkarikázzuk egycentis szeletekre. Egy nagy lapos tálat kirakunk megmosott salátalevelekkel, és a sajtot a paradicsommal felváltva lerakjuk csiga alakban a tányér széle felől a közepe felé haladva. A salátát meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal és frissen leszedett, elmorzsolt bazsalikomlevéllel.
|
|||