Alapanyagok: borecet felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sopszka saláta
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (4 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szintén kockákra vágott juhsajttal megszórjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma lekvár
7.9
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (10 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd rászórjuk a hagymát és 2-3 percig kevergetjük. Ezután ráöntjük a bort, az ecetet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük tovább, amíg a folyadék teljesen elforr (kb. 10 perc). A végén mézzel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.30769
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (13 szavazat)

A burgonyát megmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát felkarikázzuk, és egy mély tálba rétegesen lerakjuk a hagymával. Minden réteget sózunk, borsozunk. A tetejére hagyma kerüljön. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és kézi habverővel simára keverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (karikára, kockára). A fokhagymát áttörjük, az oreganoval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, aztán hozzáadjuk az olajat és az összedarabolt zöldségekre öntjük. Lefedjük, 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Közben a zsemlét kettévágjuk, kivájjuk a belsejét (erre nem lesz szükség).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A kaprot megmossuk, apróra vágjuk. Az olajat, a tojássárgáját, a mustárt, a kaprot és a borecetet sóval, borssal kikeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldségeket mossuk meg, majd karikára ill. kockára vágjuk. A fokhagymát áttörjük, az oreganóval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, hozzáadjuk az olajat, aztán a salátára öntjük, összekeverjük. Lefedjük. 1 órára behűtjük.
A zsemlét kettévágjuk, belsejét kivájjuk. Megkenjük vajjal, forró sütőbe ropogósra sütjük. Ezután a salátával megtöltjük. ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

A csirkét feldaraboljuk, és az olajon apránként átsütjük, hogy minden húsdarab megfehéredjen. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk, és leöntjük a mártással: a serpenyőben lévő olajat (ami a csirkehús átsütése után maradt) a tört fokhagymával, paradicsompürével, ketchuppal, vörös borral, borecettel, finomra vágott hagymával, sóval, borssal, mustárral összekeverjük, és néhány percig forraljuk. ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 2.3 (6 szavazat)

A krémsajtot a zúzott fokhagymával, egy kevés sóval, őrölt borssal és a finomra vágott petrezselyemmel simára keverjük. A csirkemelleken egy éles késsel hosszú zsebet vágunk, és a fokhagymás sajtkrémmel (amit boursin néven is ismerünk) megtöltjük. A szeleteket gyengén besózzuk, majd mindegyiket 1-1 szalonnacsíkba göngyöljük. Tűzálló tálba vagy tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra (légkeveréses ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (8 szavazat)

A hagymát meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk és megsózzuk, jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Közben hideg vízbe tesszük a (kb. 30 dkg) krinolint, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól összekeverjük, majd a cukorral és a ...

Tartalom átvétel