Alapanyagok: cékla felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Cékla saláta
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (16 szavazat)

A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk (ízlés szerint akár reszelhetjük is) és ecetes-cukros-sós salátalével leöntjük. Ízesíthetjük köménymaggal, reszelt tormával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Majonézes cékla saláta
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A céklát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, meghámozom és apró csíkokra vágom. Cukros, ecetes lében hagyom kihűlni, majd leszűröm. A kefírt a majonézzel összekeverem, hozzáadom a reszelt vöröshagymát, és végül az egészet összekeverem a céklával.

Tartalom átvétel