Alapanyagok: ecet felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (5 szavazat)

A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sűlt paprika saláta
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (3 szavazat)

A tepsit alufóliával kibélelem, majd belerakom a megmosott paprikákat. 15 percig sütöm, majd megfordítom a paprikákat és a másik felüket is 15 percig sütöm (addig amíg a külseje meg nem barnul). Ha kész 5 percre betakarom alufóliával, majd lehúzom a paprikákról a barna (megsült) hártyát. A magokat, és az ereket kivágom belőle, majd felkockázom, és egy jénaitálba teszem.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Cékla saláta
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (16 szavazat)

A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk (ízlés szerint akár reszelhetjük is) és ecetes-cukros-sós salátalével leöntjük. Ízesíthetjük köménymaggal, reszelt tormával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.36364
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (11 szavazat)

A vékonyra szeletelt (legyalult) friss uborkát, káposztát, hagymát és paprikát összekeverjük a cukorral, az ecettel, a szalicillel és a borkénporral. Így egy órát állni hagyjuk, de közben azért még átkavarjuk. Majd azzal a lével, amit engedtek a zöldségek, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. (Az felhasznált ecet 20%-os)

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Jégsaláta
7.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (7 szavazat)

A jégsalátát ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Salátalevet készítünk: a vízben feloldjuk a cukrot, kicsit megsózzuk, és elkeverjük benne az ecetet. Összekeverjük a hagymát a salátával, és ráöntjük a salátalevet, azonnal fogyaszthatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma saláta
7.83333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (12 szavazat)

A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Salátalevet készítünk: a cukrot elkeverjük a vízben, ecettel és sóval ízesítjük, ráöntjük a hagymára és 1 éjszakát hűtőben érleljük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Jégsaláta kukoricával
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A salátát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, majd összekeverjük az "olaszos" salátaöntet fűszerkeverékkel. (a fűszerkeveréket a leírás szerint összekeverjük: 7 evőkanál vízzel, 1 evőkanál ecettel és 3 evőkanál olajjal). Megszórhatjuk apróra vágott bazsalikommal is. A salátát azonnal fogyaszthatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (34 szavazat)

A beáztatott babot hideg vízbe téve felforraljuk. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt puhár főzzük. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát is pirítunk, majd belekeverjük a pirospaprikát. A rántást hideg vízzel simára keverjük, és a főzeléket besűrítjük. Hozzákeverjük a tejfölt, ecettel ízesítjük, és felforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A paradicsomot éles késsel vékony szeletekre vágjuk, tálba rakjuk, cukros, sós ecettel leöntjük. Tetejére öntjük az olajat.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (2 szavazat)

A répát karikára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt levéből kiszedjük. Annyi levet keverünk el az ecettel, olajjal, mustárral, sóval és borssal, amennyi a répát ellepi,

Tartalom átvétel