Alapanyagok: uborka felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.3
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (20 szavazat)

Az alapanyagokat megtisztítjuk, felszeleteljük (az uborkát, hagymát, paprikát: uborka szeletelővel, a káposztát: káposzta gyaluval). Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és rászórjuk a cukrot, a sót, a borként, hozzáönjük az ecetet, és jól összekavarjuk. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk, és lekötözzük a tetetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A közepes nagyságú uborkákat héjastól kis kockákra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral. Nem sózzuk. Étkezés előtt ráöntjük az uborkára a joghurttal, vagy tejföllel hígított majonézt, és ha kell sózzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kovászos uborka
6.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (6 szavazat)

10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.36364
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (11 szavazat)

A vékonyra szeletelt (legyalult) friss uborkát, káposztát, hagymát és paprikát összekeverjük a cukorral, az ecettel, a szalicillel és a borkénporral. Így egy órát állni hagyjuk, de közben azért még átkavarjuk. Majd azzal a lével, amit engedtek a zöldségek, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. (Az felhasznált ecet 20%-os)

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Svéd uborka saláta
7.46154
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (13 szavazat)

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra szeleteljük, gyaluljuk. Levet készítünk a többi hozzávaló összekeverésével. Nem kell megmelegíteni, de a nátrium-benzoát nem oldódik hideg vízben, ezért a 6 dl vízből kb. 1 dl-t megmelegítek, ebben feloldom a nátrium-benzoátot, majd összekeverem a többivel.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
8.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (3 szavazat)

A zöldségféléket megtisztítjuk és szeletekre vagy kockákra vágjuk. Megsózzuk, leöntjü ecettel és olajjal, majd könnyedén összekeverjük. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt a tetejét megszórjuk reszelt juhsajttal.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A reszelt uborkát az ízesítőkkel együtt belekeverjük a tefjöllel gazdagított joghurtba.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A négyszögletű kenyereket átlósan kettévágjuk, és vajjal megkenjük. A sonkaszeleteket átlósan kettéhajtjuk, a kenyérre rakjuk, uborkával díszítjük. A szalámiszeleteket középig bevágjuk, tölcséreket formálunk belőlük, és úgy rakjuk a vajaskenyerekre. A szeletelt sajtot a kenyérre helyezzük, salátalevéllel, olajbogyóval és tojással gazdagítjuk. A szardíniákból a gerinchúrt eltávolítju, a halat ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (6 szavazat)

Megtisztítjuk és szeletekre vágjuk a gombát. Egy kis fej vöröshagymát megtisztítunk, apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, és beletesszük a gombát. Állandó keverés mellett puhára pároljuk, majd ha kihűlt, egy nagyobb tálban összevegyítjük a karikára vágott virslivel, a reszelt sajttal, a zöldjével együtt felvágott újhagymával és a kis kockákra vágott paradicsommal, a csíkokra vágott ...

Tartalom átvétel