Alapanyagok: póréhagyma felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A kukoricát összekeverjük a vékony karikára vágott póréhagymával. A kefírt elkeverjük a reszelt sajttal, szerecsendióval és kaporral ízesítjük majd az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőszekrényben összeérleljük.
|
|||
A retket meg a hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot és a meghámozott tojásokat cikkekre, a sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd salátalevéllel bélelt tálra vagy tányérokra halmozzuk, a hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül tálalás előtt a mártással meglocsoljuk, és meleg pirítóssal kínáljuk.
|
|||
(2 szavazat) A rizst tegye fel főni egy liter enyhén sós vízben. Ha felforrt, kis lángon kb. 20 percig főzze, csak a legvégén keverje meg, hogy széthulljanak a megfőtt rizsszemek. A póréhagymát és a zellert mossa és tisztítsa meg, csíkozza fel, és vágja 4-5 cm-es darabokra. A paprikát vágja félbe, magházát vájja ki, húsát vékony csíkokra vágja. A gombát tisztítsa meg, a nagyobb fejeket felezze el. Az ...
|
|||
(7 szavazat) A csirkemellet kicsontozzuk, 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és körbe tekerjük bacon szalonnába. Pici olajon nagy lángon megkapatjuk körös-körül a csomagolt husit (4-5 perc/oldal). Aztán feldaraboljuk a póréhagymát, sárgarépát, és a karalábét. Megpirítjuk a pórét, majd rádobjuk a répát és a karalébát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk (esetleg ételízesítő), belenyomjuk a ...
|
|||
|
|||