Ünnepi ételek, húsvét: húsvéti receptek, elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojás saláta verzió
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A hagymát zöldjével együtt finomra vágjuk. A mártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Utána hozzákeverjük a tojásszeleteket és a hagymakarikákat, és lefedve hűtőbe rakjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sonkás tekercs
8.22222
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.2 (9 szavazat)

A tojássárgákat fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és ízlés szerint sózzuk, simára keverjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 15 percig sütjük. Még melegen konyharuhába tekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojást és a cukrot habosra keverjük. A répát lereszeljük, és az olajjal a tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a lisztet is. Papírral bélelet tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben 12 perc alatt piskótát sütünk belőle. Konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött sajtos pogi
0
Értékelés: nincs

A leveles tészát vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelet tepsibe rakjuk. A tojásokat felverjük és megkenjük a pogácsák tetejét, sózzuk, és a fele mennyiséget szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (200 fokon kb. 10-15 perc) megsütjük őket.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap teljesen puhára főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtöm, a kövér bőrös részeket leszedem és kétszer ledarálom. 1 dl vízben felfőzöm a zselatint, 3-4 percig főzöm, kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszint hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti mazsolás muffin
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (6 szavazat)

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti kókuszos keksz tojás sütemény
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, és annyi narancslével dolgozzuk össze, hogy jól formázható legyen a masszánk. Kicsit pihentetjük, majd a masszából fél tojásokat formázunk (én egy teáskanálba nyomkodtam bele) és megforgatjuk kókuszreszelékben. (forgathatjuk színes szórócukorban, csokidarában is).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szirok (Szirek) - húsvéti sárga túró sós
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (3 szavazat)

A tejet felforraljuk, beleöntjük a felvert tojásokat, sót, fehér őrölt borsot, ételízesítőt, apróra vágott fokhagymát, és kis lángon állandóan keverve addig főzzük amíg túrós nem lesz, ekkor az apróra vágott hagymaszárat is hozzákeverjük. A savót leöntjük róla, és gézbe kötjük (jó erősen megcsavarjuk), egy éjszakán át fellógatva hagyjuk kicsöpögni. Másnap szeletelhető lesz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szirok (Szirek) - húsvéti sárga túró édes
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A tejet felforraljuk, beleöntjük a felvert tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és kis lángon állandóan keverve addig főzzük amíg túrós nem lesz, ekkor a mazsolát is hozzákeverjük. A savót leöntjük róla, és gézbe kötjük (jó erősen megcsavarjuk), egy éjszakán át fellógatva hagyjuk kicsöpögni. Másnap szeletelhető lesz. Állaga a sajthoz hasonlít.

Tartalom átvétel