Karalábés csirke recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Karalábés csirke receptje, elkészítése

Karalábés csirke

A csirkemellet kicsontozzuk, 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és körbe tekerjük bacon szalonnába. Pici olajon nagy lángon megkapatjuk körös-körül a csomagolt husit (4-5 perc/oldal). Aztán feldaraboljuk a póréhagymát, sárgarépát, és a karalábét. Megpirítjuk a pórét, majd rádobjuk a répát és a karalébát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk (esetleg ételízesítő), belenyomjuk a fokhagymát, és pici szerecsendióval fűszerezzük. 10 percig fedő alatt pároljuk. Ezután behabarjuk a tejszín és liszt keverékével, picit forraljuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. A zöldséges mártást sütőbe tehető tálba öntjük, rátesszük a csirkeroládokat, és sütőben 20-25 percig sütjük fedetlenül. Köret mellé burgonyapüré.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db egész csirkemell (kb. 1 kg)
  • só, bors
  • bacon
  • 20 dkg póréhagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 3 db karalábé
  • 2 dl víz
  • ételízesítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg sajt

Jegyzet

Én minden fél csirkemellett vágtam 4 darabra, (2 egész cs.mellből 16 db lett), és nem „megkapattam” a csomagokat 4-5 percig, hanem tepsiben alufóliával letakarva elősütöttem, amíg a karalábés mártás ekészült.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje5 perc
3.42857
Átlagérték: 3.4 (7 szavazat)
Értékelés: nincs