Alapanyagok: ételízesítő felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött cukkini
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)

A cukkiniket (4 db, 20-30 cm-es) meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, közepét kivájjuk. Sós, enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

Egy kb 1 kilós tököt hosszában kettévágunk, héjától és belsejétől megtisztítjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Egy kis fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, készre sütjük. Ha a hús kihűlt összekeverjük a rizzsel, tojással, és a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, apróra vágott kaporral, és ételízesítővel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sonkás kukoricás muffin
0
Értékelés: nincs

A sonkás kukoricás muffin elkészítése nem okozhat gondot senkinek sem. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, és a kukoricát. A tojást összekeverjük az olajjal, joghurttal, sóval, ételízesítővel, kakukkfűvel, bazsalikommal, majd összekeverjük a lisztes hozzávalókkal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karfiol leves
6.82353
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (17 szavazat)

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és folyóvízben megmossuk. Ételízesítős vízben kb. 20 percig főzzük (ne legyen túl puha). Ekkor az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd a tejföllel összekeverve beleszűrjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A tetejére szórhatunk apróra vágott petrezselymet.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tepsis székelykáposzta
6.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (7 szavazat)

A káposztát átmosom, majd apróra vágom és egy tepibe rakom. A húst apróra vágom, és összekeverem az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, piros paprikával és az olajjal. Rárakom a savanyú káposztára, összekavarom vele, ráöntöm a vizet, alufóliával letakarom, és kb. másfél órán át közepes hőmérsékletű sütőben párolom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (3 szavazat)

A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a margarinon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metélőhagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

A csirkecombokat megtisztítjuk, és a sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük. A húsdarabokat a jénai tál aljába helyezzük és felöntjük világos sörrel, addig, hogy a lé a 3/4-ig ellepje, de semmilyen zsíradékot nem teszünk alá. Az előmelegített sütőbe 40-45 percig 300 fokon vagy 8-as fokozaton, fedetlenül pároljuk, ízlés szerint bő szaftot hagyhatunk alatta. Petrezselymes ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karalábés csirke
3.42857
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.4 (7 szavazat)

A csirkemellet kicsontozzuk, 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és körbe tekerjük bacon szalonnába. Pici olajon nagy lángon megkapatjuk körös-körül a csomagolt husit (4-5 perc/oldal). Aztán feldaraboljuk a póréhagymát, sárgarépát, és a karalábét. Megpirítjuk a pórét, majd rádobjuk a répát és a karalébát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk (esetleg ételízesítő), belenyomjuk a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csodapecsenye körettel
5.81818
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (11 szavazat)

Az enyhén sózott karajszeleteket, sorba rakjuk a tepsi alján, és a következő öntettel öntjük le: egy joghurtospohár olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé. Ehhez hozzáadunk egy ek. ételízesítőt. Lefedjuk alufóliával és készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (9 szavazat)

Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, ...

Tartalom átvétel