Alapanyagok: újhagyma felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(3 szavazat) A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A hagymát zöldjével együtt finomra vágjuk. A mártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Utána hozzákeverjük a tojásszeleteket és a hagymakarikákat, és lefedve hűtőbe rakjuk.
|
|||
(1 vote) A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|||
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|||
(4 szavazat) A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szintén kockákra vágott juhsajttal megszórjuk.
|
|||
(1 vote) Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott újhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kockákra vágott sertéscombot (vagy csirkemellet), megsózzuk, borsozzuk és kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem puha, közékeverjük zöldborsót, és együtt teljesen puhára pároljuk. Közben egy másik edényben sós vízben, puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
|
|||
(7 szavazat) A jégsalátát ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Salátalevet készítünk: a vízben feloldjuk a cukrot, kicsit megsózzuk, és elkeverjük benne az ecetet. Összekeverjük a hagymát a salátával, és ráöntjük a salátalevet, azonnal fogyaszthatjuk.
|
|||
Kevés olajon megfonnyasztom a karikára szeletelt újhagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot (előtte leforrázom és a héját leszedem róla), és 2 percig pirítom. Ezután felverem a tojásokat, összekeverem a joghurttal, a lereszelt sajttal, apróra vágott bazsalikomlevéllel és megsózom. Ráöntöm a hagymás keverékre és készre sütöm.
|
|||
A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze.
|
|||
Az újhagymát megtisztítjuk, a zöldjét levágjuk és félretesszük a mártáshoz. A hagymákat forrásban lévő sós vízben 1 perdig főzzük, majd lecsepegtetjük. Ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és bő forró olajban megsütjük.
|
|||
(1 vote) A tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni. Közben a párizsit lebőrözzük, és kb. négycentis csíkokra vágjuk. Az öntethez az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az ecetet a mustárral, a sóval meg a borssal simára keverjük, az olajat apránként habverővel beledolgozzuk, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.
|
|||