Alapanyagok: olívaolaj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

jenheral képe
Súgó megjelenítése
8.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (4 szavazat)

Egy cup (250 ml) vizet 20 másodpercig melegítem a micro-ban, hozzá adom a maple szirupot és az élesztőt. Felkeverem - ne használj fém kanalat - fakanállal és letakarva visszateszem a micro-ba. Egy nagyobb tálba kimérem a lisztet es beleteszem a csipetnyi tengeri sót.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Natúr Sárgarépa saláta
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sonkát csíkokra vágjuk. Az olívabogyót lecsöpögtetjük, feldaraboljuk. A tojásokat az olajjal, a túróval, a sóval és a sáfránnyal kissé felverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a kakukkfűvel összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A lisztes keverékhez adjuk a sonkát, az olívát és a tojásmasszát (ragacsos, enyhén folyós lesz). Simítsuk a tésztát kivajazott formába.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a felaprított hagymát és a fokhagymát és a vékony karikákra vágott paradicsomot. Keverjük el a tojást, az apróra vágott sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a serpenyő tartalmát. Az olaj maradékával ugyanebben a serpenyőben süssük meg az omlettet. Az olajbogyókkal és a petrezselyemmel díszítsük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

A padlizsánt félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajban a rizst, a hagymakarikákat, a kis darabokra vágott paradicsomot, valamint a padlizsándarabokat megdinszteljük, majd fél liter vízzel felöntjük. Minden fűszert és a szétnyomott fokhagymát hozzáadjuk, fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A közepes nagyságú cukkíniket és a gombát szeletekre vágjuk, a lilahagymát felcikkezzük, a paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig hatodoljuk. Az így előkészített zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, majd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal fűszerezzük. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és forró rostlapon pirosra sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, és a tojást cikkekre vágjuk. A hagymát szeleteljük. Ugyancsak cikkekre vágjuk a kemény, húsos paradicsomokat. Egy salátástálat alaposan mosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk, erre halmozzuk az előkészített tojás, hagymát, paradicsomot. Keverni nem szabad!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (karikára, kockára). A fokhagymát áttörjük, az oreganoval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, aztán hozzáadjuk az olajat és az összedarabolt zöldségekre öntjük. Lefedjük, 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Közben a zsemlét kettévágjuk, kivájjuk a belsejét (erre nem lesz szükség).

Tartalom átvétel