Paprikás krumpli recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Paprikás krumpli receptje, elkészítése

Paprikás krumpli

A krumplit megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A nagy fej hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, ha kész lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a krumplit, felöntjük vízzel, hogy ellepje és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (borsikafüvet is tehetünk bele). Aki szereti ízesítheti apró darabokra vágott fokhagymával, őrölt köménymaggal is. Mikor a krumpli már majdnem puha hozzáadjuk a darabokra szeletelt kolbászt és készre főzzük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál kolbász
  • szükség szerint olaj
  • izlés szerint fokhagyma
  • izlés szerint őrölt köménymag
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint pirospaprika

Jegyzet

A kolbász lehet: házi füstölt kolbász, lángolt kolbász, parasztkolbász, lecsókolbász, esetleg krinolin, szafaládé, virsli. Van aki nokedlit is szokot szaggatni bele. Nyáron ízesíthetjük friss paprikával, paradicsommal.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje45 perc
7.31818
Átlagérték: 7.3 (44 szavazat)
Értékelés: nincs