Paprikás krumpli recept |
|||||||
Paprikás krumpli receptje, elkészítéseA krumplit megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A nagy fej hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, ha kész lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a krumplit, felöntjük vízzel, hogy ellepje és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (borsikafüvet is tehetünk bele). Aki szereti ízesítheti apró darabokra vágott fokhagymával, őrölt köménymaggal is. Mikor a krumpli már majdnem puha hozzáadjuk a darabokra szeletelt kolbászt és készre főzzük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetA kolbász lehet: házi füstölt kolbász, lángolt kolbász, parasztkolbász, lecsókolbász, esetleg krinolin, szafaládé, virsli. Van aki nokedlit is szokot szaggatni bele. Nyáron ízesíthetjük friss paprikával, paradicsommal. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló kategóriák alapján: Rakott burgonya Réka módra receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Töltött burgonya receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Tutajos receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||