Alapanyagok: krumpli felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(4 szavazat) A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
|
|||
(18 szavazat) A krumplit megtisztítom, kockára vágom. A kelbimbót felengedés nélkül teszem fel főni, hozzáadom a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Sóval, őrölt köménymaggal, majorannával és vöröshagymával ízesítem. Fedő alatt puhára főzöm.
|
|||
(44 szavazat) A krumplit megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A nagy fej hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, ha kész lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a krumplit, felöntjük vízzel, hogy ellepje és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (borsikafüvet is tehetünk bele). Aki szereti ízesítheti apró darabokra vágott fokhagymával, őrölt köménymaggal is.
|
|||
(3 szavazat) A két nagyobbfajta krumplit megfőzzük, és jól összetörjük. Beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ezután feltesszük a levet: a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük a krumpli főzőlevével. Beletesszük a zellerzöldet, és a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát.
|
|||
(39 szavazat) Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A krumplit megfőzzük és krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, vajat, a megfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és azonnal szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített forró sütőben megsütjük. |
|||
(1 vote) A lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával és pici sóval hagyományos gyúrt tésztát készítek. Összeállítom, és egy picit pihenni hagyom, közben elkészítem a tölteléket: hagymát dinsztelek, pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem és krumplit kockázok bele (vagyis krumplis tésztára való "krumpli"-t készítek), mikor puha kicsit összetöröm a krumplikat.
|
|||
(2 szavazat) A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. Miközben a krumpli fő, elkészítjük a masszát: A tejet felforraljuk, közben a vaj felét felolvasztjuk egy teflon lábasban, beletesszük a lisztet, fakanállal összekavarjuk és ráöntjük a forró tejet, folyamatosan kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Sóval és őrölt borssal ízesítjük. Csak addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik, ...
|
|||
(70 szavazat) Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot. |
|||
(11 szavazat) A krumplit megfőzöm, majd krumplitörővel összetöröm. Összedolgozom a sütőporral kevert liszttel, tojással, sóval és cukorral. Az elkészült tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtom, majd csíkokra vágom. A csíkokat hengeresre söndörgetem, majd perecformára hajtogatom. Végül forró olajban kisütöm. |
|||
(9 szavazat) A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt karikára vágjuk, sózzuk, és kevés olajban megpirítjuk. A túrót a pirított krumpliba keverjük, tetejére tesszük a tejfölt, s az ételt előmelegített sütőben átforrósítjuk. Közben egy másik edényben olajat forrósítunk és ropogósra sütünk benne vékony csíkokra vágott, panírban megforgatott párizsit. Tálaláskor a párizsit a túrós, tejfölös ...
|
|||
