Egytálételek: burgonyából készült egytálétel receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paprikás krumpli
7.31818
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (44 szavazat)

A krumplit megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A nagy fej hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, ha kész lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a krumplit, felöntjük vízzel, hogy ellepje és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (borsikafüvet is tehetünk bele). Aki szereti ízesítheti apró darabokra vágott fokhagymával, őrölt köménymaggal is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Házi krumpli lángos (krumplilángos)
7.61538
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (26 szavazat)

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, burgonyatörőn átnyomjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót.
Jól összedolgozzuk, vastag rudat formálunk belőle. Szeletekre vágjuk és köralakúra nyújtjuk. A kinyújtott cipókat a tűzhelyen vaslapon megsütjük, ha nincs olajozott palacsintasütőben is süthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rakott krumpli
8.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.6 (5 szavazat)

A burgonyát és a főtt tojásokat karikákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Egy tepsit kiolajozunk és zsemlemorzsával meghintjük, rétegenként lerakjuk a hozzávalókat: a sor burgonya, egy sor kolbász, egy sor tojás, egy sor burgonya. Közben a rétegeket kicsit megsózzuk. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, két-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonya kétszerese, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, kis kockára vágott krumplit.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (2 szavazat)

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük meghámozzuk és a közepüket kikaparjuk. A kaparékot elkeverjük a fél doboz májkonzervvel, 1 kávéskanál tejföllel, vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük sóval, törött borssal. Ezzel a keverékkel megtöltjük a burgonyákat, vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük, néhány vajmorzsát szórunk rá, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és előmelegített ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tűzálló edény alját kirakjuk a kockákra vágott füstölt szalonna felével. Erre rakjuk a hámozott és karikázott nyers burgonya felét. Sózzuk, karikára vágott kolbászt és vöröshagymát, valamint szintén szeletelt paprikát, paradicsomot – télen lecsót – adunk hozzá. Befedjük a burgonya másik felével, sózzuk. Tetejére újra kockázott szalonnát rakunk. A sütés befejezése előtt 10 perccel a ...

Tartalom átvétel