Rakott burgonya Réka módra recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Rakott burgonya Réka módra receptje, elkészítése

A tűzálló edény alját kirakjuk a kockákra vágott füstölt szalonna felével. Erre rakjuk a hámozott és karikázott nyers burgonya felét. Sózzuk, karikára vágott kolbászt és vöröshagymát, valamint szintén szeletelt paprikát, paradicsomot – télen lecsót – adunk hozzá. Befedjük a burgonya másik felével, sózzuk. Tetejére újra kockázott szalonnát rakunk. A sütés befejezése előtt 10 perccel a tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk. Addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 dkg szalonna
  • 1 1⁄2 kg burgonya
  • 1 pár kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db tojás (csak a sárgája)
  • 2 dl tejföl

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Lánykori gyűjtés (Fakanál újság)

Elkészítés ideje2 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs