Töltött burgonya recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött burgonya receptje, elkészítése

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük meghámozzuk és a közepüket kikaparjuk. A kaparékot elkeverjük a fél doboz májkonzervvel, 1 kávéskanál tejföllel, vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük sóval, törött borssal. Ezzel a keverékkel megtöltjük a burgonyákat, vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük, néhány vajmorzsát szórunk rá, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben 10-15 percig süjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 dkg burgonya
  • 1⁄2 doboz májkonzerv (kis doboz)
  • 1 dkg vaj
  • 1⁄2 dl tejföl
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
6
Átlagérték: 6 (2 szavazat)
Értékelés: nincs