Majonézes virslisaláta recept |
|||||||
Majonézes virslisaláta receptje, elkészítéseA virsliket hideg vízbe teszem és forráspontig főzöm. Közben a vöröshagymákat meghámozom, és kis kockákra vágom. Annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm. Ezután úgy szűröm le, hogy a levéből egy kevés megmaradjon. A mártáshoz mély tálba öntöm a majonézt. Simára keverem a kefírrel és a kapribogyó levélvel, ezután törött borssal, porcukorral és sóval ízesítem. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A mártásba keverem a forró hagymát, az uborkát és 2 evőkanálnyi túzforró hagymalevet. A forró virsliket vékony karikákra vágom, és a kapribogyóval együtt belekeverem a hagymás mártásba. A már kihűlt salátát befedem, és hűtőszekrényben legalább 1 napig érlelem. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Hússaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Savanyú saláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Waldorf csirkesaláta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||