Majonézes virslisaláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Majonézes virslisaláta receptje, elkészítése

A virsliket hideg vízbe teszem és forráspontig főzöm. Közben a vöröshagymákat meghámozom, és kis kockákra vágom. Annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm. Ezután úgy szűröm le, hogy a levéből egy kevés megmaradjon. A mártáshoz mély tálba öntöm a majonézt. Simára keverem a kefírrel és a kapribogyó levélvel, ezután törött borssal, porcukorral és sóval ízesítem. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A mártásba keverem a forró hagymát, az uborkát és 2 evőkanálnyi túzforró hagymalevet. A forró virsliket vékony karikákra vágom, és a kapribogyóval együtt belekeverem a hagymás mártásba. A már kihűlt salátát befedem, és hűtőszekrényben legalább 1 napig érlelem.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg virsli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csemegeuborka
  • 1 1⁄2 dl majonéz
  • 2 dl kefír
  • 1 fiola kapribogyó
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • izlés szerint

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs