Ünnepi ételek, szilveszter: receptek szilveszterre: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse krémleves füstöltsajttal
0
Értékelés: nincs

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

Az olajból és a lisztből paprikás rántást készítünk, a kifacsart hordós káposztát rádobjuk, és két liter vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és az egészet jó puhára főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és ha a káposzta nem volt elég savanyú, ecettel utánaízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A pulykacombról a bőrét lefejtjük, majd a húst annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. (a levét félretesszük). A lencsét átválogatjuk, többször váltott hideg vízben megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, azután leszűrjük. Ezt követően egy lábasba töltjük és 1,2 liter füstöltlével felöntjük (ha kell, vízzel egészítjük ki a szükséges mennyiségre). A hagymát meg a fokhagymát ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az őszibarackot ujjnyi vastagra felszeletem, tálba teszem, porcukorral meghintem, meglocsolom őszibaracklikőrrel és a szamorodnival. Lefedem, a hűtőben érlelem 1 órán át. Az ízesítet gyümölcsöt bóléstálba teszem, felöntöm borral és az édes pezsgővel. Összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2
Értékelés: nincs Átlagérték: 2 (1 vote)

A citromot körkörösen meghámozzuk, levét kinyomjuk. A narancsot és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a citromhéjjal és a citrom levével együtt megcukrozzuk, borpárlattal leöntjük, állni hagyjuk. Felöntjük vörösborral és pezsgővel (vagy ásványvízzel), jégkockával lehűtve tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (5 szavazat)

Az ananászt, az őszibarackot, a meghámozott narancsot, almát vagy körtét apró darabokra vágjuk, a gyümölcsöt levével együtt nagyobb üvegtálba rakjuk. Mikor a hűtőben jól lehűlt, a gyümölcshöz öntjük a szőlőlevet. Bólés poharakban tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Tűzálló tál aljára tesszük a megtisztított, szükség szerint kockákra vágott déligyümölcsöt, és leöntjük forró borral. A tál tetejére rostélyt fektetünk, erre halmozzuk a kockacukrot, amit egy deci rummal megöntözünk, meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, rácsorog a boros gyümölcsre, majd a rostélyt levéve, még a forró puncshoz öntjük a frissen főtt, forró teát, meg a maradék rumot. Jól ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
7.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (8 szavazat)

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...

Tartalom átvétel