Alapanyagok: virsli felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Virslis buci
8.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.6 (5 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A virsli bőrét lehúzzuk, és egyik oldalát keresztben bevagdossuk. Egy tűzálló tálban megforrósítjuk a tejfölt, beletesszük a virlit a bevágott részével felfelé, melléütjük a tojásokat, gyengén sózzuk, és előmelegített sütőben, felső lángon addig sütjük, míg a tojás megalvad, a virsli pedig pirulni nem kezd.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
7.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (8 szavazat)

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és néhány órán keresztül ázni hagyjuk. Leszűrés után enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, leszűrjük és hűtőbe tesszük. A virsli bőrét lehúzzuk és vékony karikákra szeleteljük. A lila hagymát szintén karikára vágjuk és félretesszük. A tejfölt egy nagyobb edényben összekeverjük a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a zúzott ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A virsliket hideg vízbe teszem és forráspontig főzöm. Közben a vöröshagymákat meghámozom, és kis kockákra vágom. Annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm. Ezután úgy szűröm le, hogy a levéből egy kevés megmaradjon. A mártáshoz mély tálba öntöm a majonézt. Simára keverem a kefírrel és a kapribogyó levélvel, ezután törött ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (2 szavazat)

Tűzálló (pl. jénai) tálat kivajazunk, beletesszük a hosszában bevágott virsliket. A vágatokba beletesszük a hagymakarikát, vékonyra szeletelt füstölt szalonnát, kolbászkarikát és a sajtot (lehet füstölt is). Elkészítjük az öntetet: a tejfölben elkeverjük a mustárt, a tojássárgáját, a piros aranyat és a gulyáskrémet, ízlés szerint sózzuk , borsozzuk. Az öntettel meglocsoljuk a töltött ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csavart kifli virslivel
8.16
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.2 (25 szavazat)

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk a sót, margarint, zsírt, 1 tojást, tejfölt, és a megkelt élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd kb. 1 órát kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.4 (9 szavazat)

A tojásokat megfőzöm, a vöröshagymát megtisztíom, és lereszelem. A virslit apró kockákra vágom. A főtt tojásokat felkockázom, hozzáadom a reszelt vöröshagymát, virslit.
A két evőkanál zselatint áztatás után felforralom, majd hűtés után összekeverem a majonézzel, a tojás, hagyma és virsli
keverékével. Fóliával kibélelt formába öntöm, majd 1-2 órára a hűtőbe teszem.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
4.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (8 szavazat)

A káposztát alaposan kicsavarjuk, összevágjuk. A virslit felkarikázzuk, hozzákeverjük. Majonézzel, sóval, borssal ízesítjük.

Tartalom átvétel