Lovagok levese recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lovagok levese receptje, elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük. 1-2 percig forraljuk, a hagyma felét szűrőlapáttal kiemeljük belőle és áttörjük, vagy merülőmixerrel pépesítjük. A pépet visszatesszük a levesbe, ezzel sűrítjük be. Végül a tejszínnel dúsítjuk, megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 szál borsikafű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • 1⁄2 kiskanál őrölt köménymag
  • izlés szerint
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje45 perc
1
Átlagérték: 1 (1 vote)
Értékelés: nincs