Hússaláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Hússaláta receptje, elkészítése

A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük. Egy részét felhasználhatjuk főtt tojás vagy nyers paradicsom töltelékéül. (A főtt tojást félbevágjuk, sárgáját kivesszük, megtöltjük hússalátával, a nem túl nagy, érett paradicsomokat megmossuk, a csumás felén felvágjuk, magvait eltávolítjuk, a belsejét megszórjuk sóval-borssal, és megtöltjük hússalátával. A tojássárgákat reszelőn ráreszelve finomra vágott petrezselyemmel megszórva színesítjük.)

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1⁄2 kg főtt vagy sült sertéshús
  • 5 db burgonya
  • 2 db csemegeuborka
  • 1 dl majonéz
  • ecet
  • 1 fej saláta

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs