Hússaláta recept |
|||||||
Hússaláta receptje, elkészítéseA kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük. Egy részét felhasználhatjuk főtt tojás vagy nyers paradicsom töltelékéül. (A főtt tojást félbevágjuk, sárgáját kivesszük, megtöltjük hússalátával, a nem túl nagy, érett paradicsomokat megmossuk, a csumás felén felvágjuk, magvait eltávolítjuk, a belsejét megszórjuk sóval-borssal, és megtöltjük hússalátával. A tojássárgákat reszelőn ráreszelve finomra vágott petrezselyemmel megszórva színesítjük.) Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Majonézes virslisaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Lencsés saláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Majonézes burgonyasaláta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||