Alapanyagok: salátalevél felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.
|
|||
A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze.
|
|||