Alapanyagok: krémsajt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A krémsajtot alaposan kikeverjük a margarinnal, a reszelt ementáli sajttal, a finomra tört fokhagymával, fehérborssal, chiliporral, és a finomra vágott petrezselyemmel. Közékeverjük a nagyon apróra vágott olajbogyót, és egy órára hűtőbe rakjuk. Csak akkor sózzuk, ha a sajttól nem elég sós. Ha a sajtkrém jól megdermedt, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A vajat habosra keverjük a tejföllel, a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a ledarált diót. A szalámiszeletek héját lehúzzuk, vastagon rákenjük a diós krémet, és összecsavarjuk. Fogvájóval összetűzzük, hogy ne essen szét. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott, megszárított salátalevélre rendezzük. Téliszalámival is készíthetjük, de akkor körözöttel töltsük meg.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (6 szavazat)

A céklákat megfőzzük, ezután meghámozzuk, félbevágjuk, és a belsejüket úgy kaparjuk ki, hogy tölthetőek legyenek (a cékla fala másfél cm vastag maradjon). A kivájt céklaforgácsot nagyon apróra vágjuk. Mély tálba összekeverjük a krémsajtot a durvára darált dióval, a céklaforgáccsal, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával és a nyers tojással, majd sóval és borssal ízesítjük. A céklákat tűzálló ...

Tartalom átvétel