Kapros sajtkoktél recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kapros sajtkoktél receptje, elkészítése

A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt. Diógerezddel, citromkarikával, kaporlevéllel díszíthetjük a tetejét.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg uborka
  • 20 dkg dió
  • 1 csomag kapor
  • 20 dkg anikó sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 db krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 1⁄2 dl tejföl
  • szükség szerint citrom
  • szükség szerint cukor
  • szükség szerint salátalevél
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje30 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs