Alapanyagok: kókuszreszelék felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(1 vote) Hozzávalók 10 dkg sötét kakaópor, 25 dkg margarin, 35 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és a lehűlt keverékhez adjuk. A lisztet elvegyítjük a kókusszal és az előzőekbe dolgozzuk. |
|||
(1 vote) A tésztához valókat csomómentesen kikavarjuk: először a tejfölt a tojással, cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat: felolvasztjuk a vajat, hozzádjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a vizet, és kis lángon felforraljuk.
|
|||
(9 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük: a tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
|
|||
(6 szavazat) A tojások fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelet kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 30-40 perc).
|
|||
(15 szavazat) A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, a tűrzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket, és a lisztet. Vizes kávéskanállal kivajazott tepsibe (hidegen) kis halmokat rakunk. Nagyon lassan világosa sütjük (szárítjuk).
|
|||
(30 szavazat) A tejben elkeverjük a zselatint, felfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a cukrot, addig melegítjük, míg a cukor és a margarin is elolvad. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és ebbe öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. |
|||
(11 szavazat) A margarint és a lisztet összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a sütőport és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Három egyenlő részre osztjuk, kinyújtuk az egyik tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral és rászórjuk a a kókuszreszelék felét. |
|||
(3 szavazat) A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, és annyi narancslével dolgozzuk össze, hogy jól formázható legyen a masszánk. Kicsit pihentetjük, majd a masszából fél tojásokat formázunk (én egy teáskanálba nyomkodtam bele) és megforgatjuk kókuszreszelékben. (forgathatjuk színes szórócukorban, csokidarában is). |
|||
(1 vote) Összekeverjük a cukrot a tejszínnel, és a vajjal, majd 8 percig főzzük, ha félig kihűlt hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, és összekeverjük a tejporral. Magában is finom, de ízesíthetjük mazsolával, mogyoróval, kókusszal. Egy tálcára simítjuk és tetszőleges formákat vágunk belőle.
|
|||
(15 szavazat) A kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, meglocsoljuk a rummal, a kávéval és a tejjel. Ha túl száraz lenne, tovább lazíthatjuk még tejjel. Apró gömböket formázunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk. |
|||