Alapanyagok: zselatin felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fekete-erdő torta
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap teljesen puhára főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtöm, a kövér bőrös részeket leszedem és kétszer ledarálom. 1 dl vízben felfőzöm a zselatint, 3-4 percig főzöm, kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszint hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés szelet
6.625
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (8 szavazat)

A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Somlói galuska házilag
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (6 szavazat)

Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a maradék 20 deka kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük óvatosan.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Túró Rudi sütemény
8.55556
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.6 (27 szavazat)

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverem. Felfőzöm a zselatint, hozzáöntöm a túróhoz, majd jól elkeverem. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és beleöntöm a túrós masszát. Hűtőben kb. 3 órát állni hagyom, majd a hűtőből kivéve csokimázat öntök a tetejére.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Málnás túrótorta sütemény-2
9.1
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.1 (10 szavazat)

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A forma alját egy sor babapiskótával kirakjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a citom reszelt héjával. A túrós krémet kétfelé osztjuk. A málna felét összeturmixoljuk, és összekavarjuk az egyik rész túrós krémmel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kókuszos bounty sütemény
6.76667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (30 szavazat)

A tejben elkeverjük a zselatint, felfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a cukrot, addig melegítjük, míg a cukor és a margarin is elolvad. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és ebbe öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenye bomba sütemény
7.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (18 szavazat)

A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A meghámozott, apró szeletekre vágott almát a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával, a fahéjjal, szegfűszegel ízesítve puhára főzzük. Közben a zselatint a hideg gyümölcslében (kompótlé, narancs vagy alma ivólé) feolodjuk, és a puhára főzött gyümölccsel összekeverjük. Őzgerinc formába öntjük, lehűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti őzgerinc
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (12 szavazat)

A répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt.

Tartalom átvétel