Paprikás fehér kenyér házilag recept |
|||||||
Paprikás fehér kenyér házilag receptje, elkészítéseAz élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük. Ez idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. 35-40 percig meleg helyen tartjuk. Sütés előtt étolajjal megkenjük. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag II. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Magokkal ízesített kenyér ... receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag külön ... receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||