Füstöltsajt krémleves recept |
|||||||
Füstöltsajt krémleves receptje, elkészítéseA vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókÉn a végén kihagyom a tojássárgát, és nem egész szelet pirítóssal esszük, hanem kockákra vágott pirított kenyérrel, vagy levesgyönggyel. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Póréhagyma krémleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Karfiolkrémleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos brokkolileves receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Egy egészen apró változtatást eszközöltem a recepten. A liszt-el együtt alápirítottam egy kevés medvehagymát, illetve nem vízzel és kockával hanem húslevessel (kacsából) öntöttem fel. Tökéletes lett.
Érzékenyeknek: a felhasznált sajt és tejszín növényi eredetű mivel mindkét pici fiam tejfehérje érzékeny. Az összhatáson semmit nem változtatott az íze tökéletes lett így is.