Füstöltsajt krémleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Füstöltsajt krémleves receptje, elkészítése

Sajtkrémleves

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 8 dl víz
  • 1 1⁄2 db húsleveskocka
  • 15 dkg sajt (füstölt)
  • 2 dl tejszín
  • 4 db tojás (csak a sárgája)
  • 4 szelet kenyér
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (őrölt)
  • izlés szerint szerecsendió

Instrukciók

Én a végén kihagyom a tojássárgát, és nem egész szelet pirítóssal esszük, hanem kockákra vágott pirított kenyérrel, vagy levesgyönggyel.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje30 perc
6.5
Átlagérték: 6.5 (10 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous
pici változtatással...

Egy egészen apró változtatást eszközöltem a recepten. A liszt-el együtt alápirítottam egy kevés medvehagymát, illetve nem vízzel és kockával hanem húslevessel (kacsából) öntöttem fel. Tökéletes lett.

Érzékenyeknek: a felhasznált sajt és tejszín növényi eredetű mivel mindkét pici fiam tejfehérje érzékeny. Az összhatáson semmit nem változtatott az íze tökéletes lett így is.