Levesek: krémleves receptek és az elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 19:34
|
A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 11 - 19:22
|
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 31 - 23:22
|
A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk. Őrölt szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges hígíthatjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 8 - 22:18
|
Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott zellert. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleöntjük a tejszínt. Állandóan kevergetve kissé besűrítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 15 - 20:46
|
A hagymát, a póréhagymát és a burgonyát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajon, víz (melyben a húsleveskockát feloldottuk) hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A tejszínnel elkavart lisztet ráöntjük, és egyet forralunk rajta. Ha szükséges tejjel hígítjuk. Sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 4 - 00:09
|
Kevés olajon megpirítok egy gerezd fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát. Ráteszem a rózsáira szedett brokkolit és a kockákra vágott krumplit. Ezután felengedem 3 dl vízzel. Ha felfőtt, beleteszem a húsleveskockákat és egy kis delikátot, beleteszem a tejszínt és felöntöm egy liter tejjel. Sózom, borsozom. Amikor megpuhult, összeturmixolom, de úgy, hogy azért darabos maradjon.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, október 2 - 21:23
|
0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözzük, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 29 - 11:27
|
A csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 24 - 14:54
|
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A ...
|
|
|
|
|
|