Levesek: krémleves receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fokhagymakrém leves
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse krémleves füstöltsajttal
0
Értékelés: nincs

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Brokkoli krémleves
7.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (24 szavazat)

A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk. Őrölt szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges hígíthatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zeller krémleves
7.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (25 szavazat)

Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott zellert. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleöntjük a tejszínt. Állandóan kevergetve kissé besűrítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Póréhagyma krémleves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (16 szavazat)

A hagymát, a póréhagymát és a burgonyát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajon, víz (melyben a húsleveskockát feloldottuk) hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A tejszínnel elkavart lisztet ráöntjük, és egyet forralunk rajta. Ha szükséges tejjel hígítjuk. Sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (1 vote)

Kevés olajon megpirítok egy gerezd fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát. Ráteszem a rózsáira szedett brokkolit és a kockákra vágott krumplit. Ezután felengedem 3 dl vízzel. Ha felfőtt, beleteszem a húsleveskockákat és egy kis delikátot, beleteszem a tejszínt és felöntöm egy liter tejjel. Sózom, borsozom. Amikor megpuhult, összeturmixolom, de úgy, hogy azért darabos maradjon.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Karfiol krémleves
5.54545
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (11 szavazat)

0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözzük, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (11 szavazat)

A csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtkrémleves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (10 szavazat)

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A ...

Tartalom átvétel