Póréhagyma krémleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Póréhagyma krémleves receptje, elkészítése

Póréhagyma krémleves

A hagymát, a póréhagymát és a burgonyát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olajon, víz (melyben a húsleveskockát feloldottuk) hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A tejszínnel elkavart lisztet ráöntjük, és egyet forralunk rajta. Ha szükséges tejjel hígítjuk. Sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel ízesítjük. Tálaláskor pirított kenyérrel és reszelt sajttal kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db póréhagyma (kisebb)
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint tárkony
  • izlés szerint petrezselyemzöld
  • szükség szerint tej
  • szükség szerint pirított kenyérkockák, reszelt sajt a tálaláshoz

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Internet

Elkészítés ideje45 perc
6.5
Átlagérték: 6.5 (16 szavazat)
Értékelés: nincs