Töltött hagyma recept |
|||||||
Töltött hagyma receptje, elkészítéseA hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe). A hagyma „köröket” olajjal kikent hőálló tálra tesszük, és megtöltjük a töltelékkel: a zsemlét beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, a tojást, sóval, borssal ízesítjük. A megtöltött hagymák tetejére 1-1 kiskanál tejfölt kanalazunk, és reszelt sajttal szórunk rá. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() A töltelékbe rakhatunk csirkemájat is, de van aki fasírt-töltelékkel készíti. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kapros zöldbab sertésjavával receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kelkáposztás hurka receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Téli vitaminsaláta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||