Töltött hagyma recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött hagyma receptje, elkészítése

Töltött hagyma recept

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe). A hagyma „köröket” olajjal kikent hőálló tálra tesszük, és megtöltjük a töltelékkel: a zsemlét beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, a tojást, sóval, borssal ízesítjük. A megtöltött hagymák tetejére 1-1 kiskanál tejfölt kanalazunk, és reszelt sajttal szórunk rá. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 fej hagyma (nagy)
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • izlés szerint petrezselyemzöld
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Jegyzet

A töltelékbe rakhatunk csirkemájat is, de van aki fasírt-töltelékkel készíti.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Marika néni

Elkészítés ideje45 perc
9
Átlagérték: 9 (1 vote)
Értékelés: nincs