Alapanyagok: zsemle felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött hagyma recept
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

Az olajat felhevítjük, majd a lisztet rászórjuk, és állandó, folyamatos keverés közben világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük és jól felforraljuk. Közben a zsemlét apró kockákra vágjuk, és olajon barnára pirítjuk. A levest kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött csirkecomb
8.41667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (24 szavazat)

A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk, ha jól megázott kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet),a zúzott fokhagymát, a tojást, borssal, majorannával, sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2
Értékelés: nincs Átlagérték: 2 (1 vote)

A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos sonkás töltött zsemle
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A zsömlék tetejét levágjuk (kb. 1 cm). Az alsó rész belsejét kikaparjuk. A kalapokat és a zsemlék belsejét vékonyan megvajazzuk. Egy tálban összekeverünk egy nagy doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a apró darabokra vágott (vagy reszelt) sonkát és sajtot, és a zsemlék kikapart belsejét. Jól összekeverjük, és visszatöltjük a zsemlékbe, rárakjuk a kalapokat, sajtot reszelünk rá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A zsemlét tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk a káposztareszelőn lereszelt kemény tojásokat. Az apróra vágott hagymát és a petrezselymet megpirítjuk, ezeket is hozzátesszük. Az egészet sóval és borssal fűszerezzük, majd ráütjük a nyers tojásokat. Jól átdolgozzuk és pogácsákat szaggatunk belőle, melyeket vékonyan lisztbe mártva kevés felhevített olajon ropogósra sütünk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tojásokat keményre főzzük, a sárgákat a margarinnal, mustárral, sóval, borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott fehérjét. A zsemlék tetejét levágjuk, az aljukba üreget vájunk, és megtöltjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a tetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (karikára, kockára). A fokhagymát áttörjük, az oreganoval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, aztán hozzáadjuk az olajat és az összedarabolt zöldségekre öntjük. Lefedjük, 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Közben a zsemlét kettévágjuk, kivájjuk a belsejét (erre nem lesz szükség).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (3 szavazat)

A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3
Értékelés: nincs Átlagérték: 3 (2 szavazat)

A kolbászt a tojással és a vízben áztatott, kicsavart fél zsemlével ledaráljuk, kevés borssal fűszerezzük. Elosztva a négy szelet húsra kenjük, ráborítjük a maradék hússzeleteket és hústűvel összetűzzük. A forró zsíron minden oldalán 2-2 percig sütjük, majd tepsib téve ráöntjük a maradék zsírt, a hústűt kihúzzuk és meleg sütőben mindkét oldalán 10-10 percig sütjük.

Tartalom átvétel