Magokkal ízesített kenyér házilag II. recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Magokkal ízesített kenyér házilag II. receptje, elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgót, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ez idő letelte után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, lázán átgyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 40 percig ismét kelesztjük, étolajjal bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, és ha kész, ismét bekenjük étolajjal.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 70 dkg finomliszt
  • 10 dkg szójaliszt
  • 5 dkg borsóliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 1 dkg
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg tökmag
  • 2 evőkanál étolaj

Jegyzet

Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

dr. Zackel Erna: Süssünk otthon

Elkészítés ideje3 óra
6
Átlagérték: 6 (7 szavazat)
Értékelés: nincs