Alapanyagok: finomliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Sportszelet süti
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (8 szavazat)

Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
4 dkg teavaj vagy margarin, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos-szezámmagos rúd
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (5 szavazat)

A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A joghurtot mély tálba öntjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet, majd belekeverjük a porcukrot, a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül narancslével és narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben vagy lábosban háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 3 különböző nagyságú, kerek formával kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fánk
9.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.8 (4 szavazat)

A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk. Utána 4 evőkanálnyi lisztet meg 1 kiskanálnyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, és kb. 15 percig érleljük. Ez alatt a rumot kissé meglangyosítjuk, és a maradék cukrot kiskanállal kevergetve föloldjuk benne. A többi lisztet egy tálba töltjük, és a tojások sárgáját, a kovászt, a sót, a reszelt citromhéjat meg a cukros ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)

Egy mikrózható edényben 2 perc alatt megolvasztom a vajat, beletörtdelem a csokit, 2 percre visszarakom a mikróba. Ezután kézi robotgéppel összekeverem, beleöntöm a rumot, hozzáadom egyenként a tojásokat, jól elkeverem. Ezután beleszórom a porcukrot, ezt is jól elkeverem, hozzáadom a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport, és újból jól elkeverem. . Ha már egynemű, szilikon ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (4 szavazat)

A lisztből tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, és szélesebb metéltre felvágjuk. Sós vízben kifőzzük, és 3 evőkanál olajra szedjük. Összekeverjük. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és rárakjuk a kifőtt tészta felét. A darált diót összekeverjük a cukorral, és a tésztára szórjuk, erre ráegyengetjük a tészta másik felét, és megkenjük a lekvárral. Forró sütőben addig ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (5 szavazat)

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a cukorral ízesített tejben felfuttatjuk. Utána a rétesliszttel, a finomliszttel és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és annyira sózzuk, hogy a nyers tésztát megkóstolva, sós legyen. Végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk, és cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük. Végül négyfelé osztjuk, és négy kerek cipót ...

Tartalom átvétel