Alapanyagok: étolaj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Sportszelet süti
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (8 szavazat)

Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
4 dkg teavaj vagy margarin, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Lekváros bukta házilag
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (8 szavazat)

A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot teszünk bele melyet az elmorzsolt élesztővel együtt alaposan elkeverünk, majd félre tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Baracklekváros fornetti süti
3.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (9 szavazat)

Ez a recept gyakorlatilag megeggyezik a kakaós fornetti receptjével, csak a töltelékben van különbség. A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kakaós fornetti sütemény
8.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (9 szavazat)

A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokra felvisszük a tölteléket, esetünkben a cukros kakaóport, majd feltekerjük, mint a bejgit, és háromszög alakokat vagdalunk belőle.

Liza képe
Súgó megjelenítése
Sós csiga sütemény, sajttal megszórva
8.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.9 (7 szavazat)

A recept élesztővel készül, de nem kell keleszteni. A töltelék hozzávalóit, - a 20 dkg margarint, (Rama) 2 tojás sárgáját és 2 mokkáskanálnyi sót - előre összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.57143
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (7 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (7 szavazat)

A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszővel 4x8 cm nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (7 szavazat)

2 dl langyos vízben, 10 dkg rozsliszttel az élesztőt elkeverjük. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk. Ha jól megkelt az élesztő, akkor mély tálba öntjük. Hozzáadjuk az átszitált liszteket, a sót és az olvasztott vajat vagy margarint. Jól összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet, és keverővilla segítségével nagyjából összedolgozzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (9 szavazat)

Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg (30 C°-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (7 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgót, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük.

Tartalom átvétel