Graham-kenyér búzacsírával házilag recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Graham-kenyér búzacsírával házilag receptje, elkészítése

Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat. Az így elkészült tésztát tálban 3-4 órán át langyos helyen megkelesztjük. Ez idő letelte után kiolajozott tepsibe tesszük, 30 percig pihentetjük, és közepesen meleg sütőben sütjük kb. 45-50 percig. Ha kész, a tepsiből óvatosan a kenyérvágó deszkára borítjuk és tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg graham-liszt
  • 10 dkg búzacsíra
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dkg
  • 1 evőkanál lenmag
  • 5 dkg napraforgóolaj
  • 1 dkg méz

Jegyzet

Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

dr. Zackel Erna: Süssünk otthon

Elkészítés ideje5 óra
6
Átlagérték: 6 (8 szavazat)
Értékelés: nincs