Graham-kenyér búzacsírával házilag recept |
|||||||
Graham-kenyér búzacsírával házilag receptje, elkészítéseAz élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat. Az így elkészült tésztát tálban 3-4 órán át langyos helyen megkelesztjük. Ez idő letelte után kiolajozott tepsibe tesszük, 30 percig pihentetjük, és közepesen meleg sütőben sütjük kb. 45-50 percig. Ha kész, a tepsiből óvatosan a kenyérvágó deszkára borítjuk és tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetÉn nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Sajtos barna kenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Köményes búzakenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Örmény vékony kenyér házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||