Alapanyagok: búzacsíra felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (9 szavazat)

A tejet, a vizet, és a mézet összekeverjük. Az élesztőt mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket nagyobb méretű tálba szitáljuk, összekeverjük a búzacsírával, a sóval, a sajttal és az őrölt köménymaggal. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre, és a megmaradt tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (9 szavazat)

Langyos, lisztes cukros vízben a szárított élesztőt feloldjuk, kelni hagyjuk és a lisztet, a cukrot, a sót, a búzacsírát, a vajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó, kemény nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és fényes nem lesz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.4 (9 szavazat)

A tejet és a vizet és a mézet összekeverjük. Az élesztőt mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket nagyobb méretű tálba szitáljuk, összekeverjük a búzacsírával, a sóval és az őrölt köménymaggal. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre, és a megmaradt tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk. Letakarjuk, 30-40 percig kelesztjük, és ha kész, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.11111
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.1 (9 szavazat)

A tejet és a vizet és a mézet összekeverjük. A langyos, mézes vizes tejben az élesztőt megkelesztjük. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, az őrölt szerecsendiót, a fahéjat, a mazsolát, a darabolt diót és a sót. Az egészet összekeverjük, majd a megkelt élesztőt ráöntjük és a vizes tejjel kemény tésztává gyúrjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat. Az így elkészült tésztát tálban 3-4 órán át langyos helyen megkelesztjük.

Tartalom átvétel