Nyolcízű rizspuding recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Nyolcízű rizspuding receptje, elkészítése

Ehhez a talán leglátványosabb kínai édességhez voltaképp minden jó, ami édes és nem mozog, ezért is soroltam föl ennyiféle ízesítést. A lényeg, hogy legalább nyolcféle íz legyen benne.
Előkészítés: a rizst megfőzzük, beleöntve a pisztácia (keserűmandula) esszenciát. Ettől nemcsak az íze lesz érdekes (egyesek szerint az arzénra emlékeztet, ennek ellenére ne feledjük el, az ételt nem anyóspudingnak hívják), hanem színe is halványzöldessé válik. Ilyen esszenciát a legtöbb élelmiszerboltban, gyógynövényszaküzletben kaphatunk. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, majd a rizst.
Egy mély jénai tál alját kirakjuk a díszítő-ízesítő anyagokkal, mandulával, ananásszal, cukorral stb., úgy, hogy a díszítés a tál oldalára is fölfusson. Erre rárakjuk a főtt rizs felét, jól lenyomkodjuk, megkenjük a gesztenyepürével vagy lekvárral, majd rátesszük a maradék rizst.
Főzés: a jénai edényt harminc percig gőz fölött tartjuk. Ha tartalma kissé kihűlt, tálra borítjuk. Színpompás, szivárványszínű, ízre sem utolsó étel.
Sodó a nyolcízű rizspudinghoz:
Előkészítés: a lisztet összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan a vízzel.
Főzés: a sodót egészen kis lángon sűrűre főzzük, majd ráöntjük a pudingra lehetőleg az oldalára, hogy tetején látható maradjon a díszítés.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg rizs
  • 1 evőkanál keserű mandula esszencia
  • 12 dkg cukor
  • 1 1⁄2 evőkanál vaj
  • 1 csomag gesztenyepüré (gyorsfagyasztott)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (sodóhoz)
  • 6 dkg cukor (sodóhoz)
  • 3 dl víz (sodóhoz)
  • szükség szerint dió
  • szükség szerint mogyoró
  • szükség szerint mandula
  • szükség szerint földimogyoró
  • szükség szerint gyümölcs (aszalt)
  • szükség szerint ananász
  • szükség szerint zseléscukor

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.36364
Átlagérték: 6.4 (11 szavazat)
Értékelés: nincs