Magokkal ízesített kenyér házilag I. recept |
|||||||
Magokkal ízesített kenyér házilag I. receptje, elkészítéseAz élesztőt mézes, langyos vízzel, kevés liszttel kelesztjük. Közben a liszteket átszitáljuk, összekeverjük a lenmaggal, a szezámmaggal, a ledarált mogyoróval, a mandulával és vizet adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete sima nem lesz. 45 percig kelesztjük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben közepes tűzön 50-60 percig sütjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetÉn nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Graham-kenyér búzacsírával ... receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Rozskenyér házilag receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Magvas, rozsos kenyér receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||