Gesztenyebomba recept |
|||||||
Gesztenyebomba receptje, elkészítéseA gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral együtt, közben beleszűrjük a zselatint. Elővesszük a gesztenyével bélelt tálat és a töltelék felét ráöntjük, majd rumos tejben megmártott babapiskótát rakunk rá egy sorban és ráönjük a töltelék másik felét, majd ismét a rumos tejben hirtelen megmártott babapiskótával beborítjuk. Hűtőben tartjuk kb. 4-5 órán keresztül. Tálaláskor lapos tányérra borítjuk, a folpackot lehúzzuk. Aki szereti csokimázat is önthet rá. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókA margarin helyett vaj is használható, és a rum helyett aroma is jó. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Húsvéti keksztojás receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Bounty szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Hideg krémes receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||