Gesztenyebomba recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Gesztenyebomba receptje, elkészítése

Gesztenye bomba sütemény

A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral együtt, közben beleszűrjük a zselatint. Elővesszük a gesztenyével bélelt tálat és a töltelék felét ráöntjük, majd rumos tejben megmártott babapiskótát rakunk rá egy sorban és ráönjük a töltelék másik felét, majd ismét a rumos tejben hirtelen megmártott babapiskótával beborítjuk. Hűtőben tartjuk kb. 4-5 órán keresztül. Tálaláskor lapos tányérra borítjuk, a folpackot lehúzzuk. Aki szereti csokimázat is önthet rá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1⁄2 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • szükség szerint rumos tej (a piskótához)

Instrukciók

A margarin helyett vaj is használható, és a rum helyett aroma is jó.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet + a Tesóm

Elkészítés ideje1 óra
7.88889
Átlagérték: 7.9 (18 szavazat)
Értékelés: nincs