Zöldséges ételek: karfiolból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (2 szavazat)

A karfiolt megtisztítva rózsáira szétszedjük, és sós vízben megfőzzük. A húst megdaráljuk, az olaj felében 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpirítunk, és abban a húst megpároljuk. Tűzálló tálban a karfiolt a hússal rétegezve lerakjuk, a maradék olajból 2 dkg liszttel és a paradicsomlével vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva, és ráöntjük a rakott karfiolra.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rántott karfiol tartár mártással
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, rózsáira szedjük. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Ízlés szerint tartármártással, fokhagymamártással kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (3 szavazat)

A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. (de nem egészen puhára, mert sütés közben még tovább fog párolódni). A szeletekre vágott gombát az összevágott, megpirított vöröshagymán addig sütjük, míg minden nedvességét elveszti, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe rendezzük, tetejére halmozzuk a fűszerezett, lesütött gombát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (15 szavazat)

A sós vízben megfőzött, puha karfiolról lecsurgatjuk a vizet, kivajazott tálra tesszük, és leöntjük a következő mártással: a vajat felhevítjük habzásig, hozzákeverjük a lisztet, feleresztjük a tejjel, és miközben habverővel állandóan keverjük, sűrűre főzzük. Sóval ízesítjük, valamint tejföllel és tojássárgájával jól elkeverjük, majd a mártást a karfiolra öntjük. Reszelt sajttal meghintjük, és ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (10 szavazat)

Rózsáira szedjük a karfiolfejet, és sós vízben, amelybe egy darabka citromhéjat is dobtunk, nem túl puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A lisztet a tojássárgákkal, a sóval meg annyi sörrel simára keverjük, hogy a szokásosnál jóval sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Fél óráig állni hagyjuk, majd a tojások habbá vert fehérjét és a 3 ek. olajat hozzá adjuk. A karfiolrózsákat először ...

Tartalom átvétel