Tészta ételek: palacsinta receptek és elkészítésük: 1. oldal

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.125
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.1 (8 szavazat)

A tojásokat elkeverjük a tejjel, folyamatos keverés mellett beleöntjük a lisztet. Annyit, hogy sűrű masszát kapjunk (kb. 30 dkg). Csomómentesre keverjük, szénsavas ásványvízzel felhígítjuk, és belekeverjük az étolajat. Onnan tudjuk, hogy elég híg a tészta, hogy amikor kivesszük belőle a kanalat a tészta vékony, egységes bevonatot képez rajta, és nem folyik le teljesen.

Tartalom átvétel