Szabadban: bogrács receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (4 szavazat)

A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bográcsgulyás
5.54545
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (11 szavazat)

A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt köménnyel, fokhagymával, gulyáskrémmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassű tűzön főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, két-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonya kétszerese, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, kis kockára vágott krumplit.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (4 szavazat)

A krumplit kis kockákra vágom. A zöldpaprikát és a paradicsompaprikát kierezem, majd a paradicsommal együtt felszeletelem. A hagymát kis kockákra aprítom. A kolbászt megmosom - így bőre könnyen lehúzható -, és vékony karikákra vágom. A füstölt szalonna zsírját leveses fazékban kiolvasztom.

Tartalom átvétel