Zöldséges zsemle recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Zöldséges zsemle receptje, elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk (karikára, kockára). A fokhagymát áttörjük, az oreganoval, ízlés szerint sóval, borssal és borecettel addig kevergetjük, amíg a só elolvad, aztán hozzáadjuk az olajat és az összedarabolt zöldségekre öntjük. Lefedjük, 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Közben a zsemlét kettévágjuk, kivájjuk a belsejét (erre nem lesz szükség). A zsemléket megkenjük vajjal és forró sütőben ropogósra sütjük. Megtöltjük a salátával, reszelt juhsajtot szórunk rá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db paradicsom (közepes)
  • 1 db kígyóuborka (kisebb)
  • 1 db hagyma (közepes)
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott mokkáskanál szárított oregano
  • só, bors
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db zsemle
  • 4 kiskanál vaj vagy margarin
  • izlés szerint juhsajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs