Virslis buci recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Virslis buci receptje, elkészítése

Virslis buci

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha elkészült a tésztát átdolgozzuk, és kinyújtjuk (kb. 60 X 40 cm-esre). Megkenjük mustárral, és megszórjuk reszelt sajttal. Hosszában kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, és rátekerjük a virslire. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tejföllel összekevert tojássárgájával, és reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben (180 fok) pirosra sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 70 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál
  • 1 kiskanál őrölt fehérbors
  • 10 db virsli
  • izlés szerint mustár
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája

Jegyzet

Úgy is készítettem már, hogy a tésztát 4 cipóra osztottam, és kerek lappá nyújtottam. 1 cipót 8 részre osztottam, minden tésztába 1-1 darab virslit göngyöltem (1 virslit-juhbeles- 8 darabkára vágtam), ezután megkentem a tejfölös tojássárgájával, és sajttal megszórtam.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
8.6
Átlagérték: 8.6 (5 szavazat)
Értékelés: nincs