Vaníliás túrórudacskák recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Vaníliás túrórudacskák receptje, elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat jól kikeverjük a sóval, vaníliás cukorral a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és a mézzel. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverjük a kissé megolvasztott, de már nem meleg vajat, majd hozzáadjuk az áttört tehéntúrót és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A masszából nedves kézzel kétujjnyi kis rudacskákat formázunk, és alufólialapra helyezve félórára betesszük a hűtőbe. Bő olajat forrósítunk, amelybe egyszerre csak néhány darabot teszünk, mert sülés közben kissé megnő. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, és az olajból kivéve, papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívhassa. Még forrón meghintjük a fahéjas porcukorral, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál citrom (csak a reszelt héja)
  • 1 kiskanál
  • 1 kiskanál sütőpor
  • izlés szerint porcukor
  • szükség szerint olaj (a sütéshez)

Instrukciók

A vaj helyettesíthető margarinnal is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi Nők Lapja

Elkészítés ideje45 perc
4.66667
Átlagérték: 4.7 (9 szavazat)
Értékelés: nincs