Valódi Hortobágyi húsos palacsinta recept

Lisztes képe
Súgó megjelenítése

Valódi Hortobágyi húsos palacsinta receptje, elkészítése

Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat hengeralakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk, leöntjük.
A kész, Hortobágyi húsos palacsinta dekorálása: tálaláskor erejétől megtisztított, szeletekre vágott csemege zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel díszitjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 db sós palacsinta
  • 5 rész paprikás csirke
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1⁄2 csomag petrezselyemzöld
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Instrukciók

Jótanács. Smile
Célszerű a mártást akkor ráönteni a palacsintákra amikor éppen fogyasztani kívánjuk mert ha későb kerül felhasználásra akkor a tészta magába szívja a mártást és ellágyulhat tőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá. Laughing out loud

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Magyar Receptek Könyve

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9.18182
Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous (nem ellenőrzött)
Az eredeti hortobágyi

Az eredeti hortobágyi palacsintát borjú paprikással töltjük!!!!