Tüzes babtál recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tüzes babtál receptje, elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megsütjük. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és a lecsöpögtetett babbal együtt a húshoz adjuk. A paracisomot lehéjazzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a zöldpaprikához hasonlóan felaprítva adjuk a húshoz. 1/8 liter vízzel felengedjük, ketchuppal, sóval, borssal és chiliporral ízesítjük. A chilipaprikát csak megmosva, de egészben belerakjuk, de ha nem szeretjük, vagy nem bírjuk az ízét, ezt akár el is hagyhatjuk. Lefedve, időnként megkeverve, lassú tűzön húsz percig főzzük. A rizst bő sós vízben kb. 18 percig főzzük, majd leszűrjük. Amikor tálalunk, elulra kupacnyi főtt rizst terítünk, és a babot a tetejére, a közepére rakjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma (nagy fej)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 db chilipaprika
  • 6 db édes hegyes zöldpaprika
  • 3 db nagy paradicsom
  • 25 dkg rizs
  • 4 evőkanál ketchup
  • só, őrölt bors, chilipor

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5.5
Átlagérték: 5.5 (8 szavazat)
Értékelés: nincs