Töltött padlizsán recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött padlizsán receptje, elkészítése

A padlizsánt félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajban a rizst, a hagymakarikákat, a kis darabokra vágott paradicsomot, valamint a padlizsándarabokat megdinszteljük, majd fél liter vízzel felöntjük. Minden fűszert és a szétnyomott fokhagymát hozzáadjuk, fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Ezután a rizsmasszával a félbevágott padlizsánt megtöltjük, végül a kis kockákra feldarabolt juhsajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db közepes padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg rizs
  • 2 db hagyma
  • 4 db paradicsom
  • só, bors, pirospaprika
  • bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg juhsajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (3 szavazat)
Értékelés: nincs