Töklekvár recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töklekvár receptje, elkészítése

A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, a tökhúst megmossuk. Lecsöpögtetjük, megreszeljük, és egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, ráöntünk 0.5 dl vizet, és fedő alatt, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A cukrot egy másik lábasba öntjük, ráöntjük az ecetet, és 1.5 dl vizet, majd felforraljuk. A habját leszedjük, hozzáadjuk az összeturmixolt tököt, és folyamatosan kevergetve lekvár sűrűségűre főzzük. Alaposan kimosott üvegekbe töltjük, légmentesen lekötjük, száraz dunsztba tesszük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 1⁄2 kg tök (megtisztítva)
  • 1 db citrom héja
  • 1 1⁄4 kg kristálycukor
  • 1 1⁄2 dl 10 %-os ecet
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 2 dl víz

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
7.57143
Átlagérték: 7.6 (7 szavazat)
Értékelés: nincs